Arjo wint Stimuleringsprijs
Arjo wint de stimuleringsprijs

Arjo wint Stimuleringsprijs

Arjo Wijnhorst is de overtuigende winnaar van de Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach 2012. Deze prijs is vandaag uitgereikt tijdens de Kennisdag: Samen Lokaal Vitaal. Arjo kreeg een cheque van 1500,- euro die hij mag investeren in het werk of om activiteiten te ondersteunen die worden uitgevoerd in het kader van de Brede impuls combinatiefuncties. Ook de andere drie genomineerden gingen met een cheque naar huis.

Goed kunnen netwerken is een van de voorwaarden om voor de Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach in aanmerking te komen. Volgens de jury, die bestaat uit Bert Holvast (cultuur), Erik Lenselink (sport) en Hans Verboon (onderwijs), vormt Arjo de verbindende schakel in zijn netwerk. Uniek Sporten is een sportservicepunt voor mensen met een beperking, waarin Arjo 11 organisaties heeft weten te betrekken. In de regio Arnhem zijn inmiddels 65 sportaanbieders met aanbod voor mensen met een beperking. Netwerken, verbinden en samenwerken zijn hierbij voor Arjo de belangrijkste sleutelwoorden. Hij wil het geldbedrag onder andere inzetten om het concept Uniek Sporten verder uit te rollen.

De Stimuleringsprijs Combinatiefunctionaris & Buurtsportcoach is een publieksprijs. Tijdens de Kennisdag: Samen Lokaal Vitaal op 13 december in Den Haag stelden de genomineerden zich in real life voor en konden alle aanwezigen hun stem uitbrengen. Een combinatiefunctionaris is iemand die de verbinding legt tussen sport-onderwijs of cultuur-onderwijs. Een buurtsportcoach legt de verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals welzijn, zorg, gezondheid, bedrijven, buitenschoolse opvang, kinderopvang en onderwijs. Beide moeten beschikken over organiserend vermogen, goede omgang met kinderen en volwassenen, flexibiliteit en professionaliteit. De Stimuleringsprijs is een prijs bedoeld voor een combinatiefunctionaris of buurtsportcoach die door een verbindende aanpak tot een bijzonder resultaat is gekomen.

Bron: www.sportindebuurt.nl
Foto: Anita Riemersma